Zondagmiddag 23 april jl. is het Molenseizoen officieel van start gegaan met een lezing van RTVNH weerman Jan Visser. De Vang zat aardig vol met weerliefhebbers die hebben kunnen luisteren naar een boeiend verhaal over de diverse wolkensoorten en wat die zeggen over het naderende weer.  Ook ging Jan in op de extreme weersomstandigheden in Zuid-Spanje (extreme hitte in april) en California (eindelijk zeer welkome regen en boven in de bergen tot wel 22 meter sneeuw). Na de pauze gaf Jan aan dat we de gevolgen van El Niño, voor het weer in ons deel van Europa, zeker gaan merken met hogere zeewatertemperaturen met alle gevolgen van dien. Ook de opbouw van een onweerswolk met de mogelijkheid van veel regen in korte tijd en soms ook hagelstenen tot 6 cm doorsnee kwamen aan de orde.

Kleurplaten

De hele middag bleef het een komen en gaan van ouders met kinderen die hun kleurplaat kwamen inleveren. Een jury buigt zich de komende week over de beoordeling van deze kleurplaten en in de week van 7 – 13 mei worden de winnaars gebeld om zondag 14 mei om 12.30 uur naar de molen te komen om de gewonnen prijs in ontvangst te nemen.

Schilder- en tekenclub Pigment laat zich zien

Een deel van het werk van de cursisten van deze schilder- en tekenclub Pigment hangt nu beneden in de molen. Een gevarieerde collectie van diverse personen, zelfportretten en natuurlandschappen. Deze tentoonstelling zal regelmatig worden gewisseld met ander werk van Pigment. Zeker een bezoek waard.

Wordt verwacht:

Zondag 14 mei Moederdag met de uitreiking van de prijzen van de kleurplatenwedstrijd. Kom met je moeder of oma om pannenkoeken in De Vang bij de molen, gebakken van meel gemalen door de molenaars.

Zondagmiddag 4 juni ‘Koren op de Molen’ met AOW-jongerenkoor, S!ngt en Pop4You.

Zondag 11 juni tussen 11.00 – 13.00 uur Koffieconcert met de Two Brothers (Piet en Jos Breg). Later meer informatie over deze evenementen.