Molen De Hoop

Exposities

Laat u inspireren

Exposities Molen de Hoop

Sinds april 2013 beschikt het dorp Wervershoof over een eigen museum. De expositie over het leven van Theo Koomen heeft een definitieve plek gekregen in Molen de Hoop. Nadat deze op de begane grond en de meelzolder van korenmolen De Hoop te zien was en veel publiek uit het hele land trok.

Expositie Theo Koomen

De expositie “Theo Koomen, zo was er maar ien” bevat heel veel foto’s over het leven van Theo. Vanaf zijn geboorte in 1929 tot en met zijn overlijden in 1984. Daarnaast zijn er veel krantenartikelen uit de plakboeken van Theo zelf, persoonlijke bezittingen van Theo, beeldmateriaal en geluidsfragmenten te zien en te beluisteren.

Rondleiding door gids

Een bezoek aan het museum kan gecombineerd worden met een rondleiding door de molen. Op de kapzolder is een proefopstelling geplaatst voor het opwekken van energie. In de jaren 50 werd ook met windkracht elektriciteit opgewekt. Een ervaren gids vertelt u alle ins- en outs over de molen en Theo Koomen. Ook kunt u een arrangement of een lunch boeken.

Opening en entree

Tijdens het seizoen is het museum op zaterdag en zondag tussen 12.00 en 16.00 uur geopend. Het molenseizoen loopt vanaf de openingsdag in april  t/m eind september. Voor groepen van meer dan 10 personen kunt u op andere dagen een afspraak maken om de molen en de expositie te bezichtigen.

De entree voor volwassenen is € 3,50. Kinderen van 6-12 jaar betalen € 1,50 per persoon. Kinderen tot 6 jaar gratis.

Voor inlichtingen over het Theo Koomen museum zie www.theokoomen.nl of stuur een mail naar info@theokoomen.nl

Interactieve tv’s

Door een financiële bijdrage uit het Coöperatiefonds van de Rabobank Westfriesland-Oost is het mogelijk geworden om in de molen c.q. het museum twee  interactieve tv’s te plaatsen. Daarop kan de bezoeker  kijken en luisteren naar zelfgekozen beeld- en geluidsfragmenten van Theo Koomen en de historie van de molen. Zonder deze bijdrage was  niet mogelijk geweest om deze extra service aan de bezoekers te bieden. Hartelijk dank!

Vaste expositie op stellingzolder

In molen de Hoop is op de stellingzolder, tevens trouwzaal, ook een vaste foto-expositie te bezichtigen, waarin de geschiedenis van de molen en haar omgeving in beeld wordt gebracht: de molens die rond 1900 in de omgeving stonden, hoe het landschap eruit zag en welke plaats korenmolen De Hoop daarin had.

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Onze vrienden

BOTMAN

Activiteiten Molen de Hoop


Laden… Laden…

Molen de Hoop

In 1889 leggen de bouwers de eerste steen van korenmolen De Hoop, één van de zeker 25 molens in de omtrek. Ruim 130 jaar is De Hoop als korenmolen in bedrijf. Tot ca. 1930 maalt de molen uitsluitend op windkracht. Daarna gesteund door elektrisch aangedreven maalstenen. Tot op heden maalt de molen meel voor brood en pannenkoeken.

Openingstijden

Korenmolen de Hoop, het Theo Koomen museum én molencafé De Vang, zijn te bezoeken van 1 mei tot en met 30 september op zaterdag en zondag van 12.00 tot 16.00 uur. Voor meelverkoop kunt u ook buiten het seizoen terecht in de Molen. De verkoop is dan iedere zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur.