Molen De Hoop

Exposities

Laat u inspireren

Expositie Kunst op Zolder

Deze expositie wordt verzorgd door enkele leden van de kunstenaarsvereniging Kunst op Zolder. Interesse in een schilderij? Kijk op hert 06 nummer onderaan het schilderij. Meer inlichtingen vind u op www.kunstopzolder.nl

Exposities Molen de Hoop

Regelmatig  vinden er wisselende exposities plaats in de molen.

Theo Koomen museum

Sinds april 2013 beschikt het dorp Wervershoof over een eigen museum, namelijk het Theo Koomen museum. Een expositie over het leven van Theo Koomen heeft een definitieve plek gekregen in Molen de Hoop.

De expositie “Theo Koomen, zo was er maar ien” bevat heel veel foto’s over het leven van Theo. Vanaf zijn geboorte in 1929 tot en met zijn overlijden in 1984. Daarnaast zijn er veel krantenartikelen uit de plakboeken van Theo zelf, persoonlijke bezittingen van Theo, beeldmateriaal en geluidsfragmenten te zien en te beluisteren.

Rondleiding door gids

Een bezoek aan het museum kan gecombineerd worden met een rondleiding door de molen. Op de kapzolder is een proefopstelling geplaatst voor het opwekken van energie. In de jaren 50 werd ook met windkracht elektriciteit opgewekt. Een ervaren gids vertelt u alle ins- en outs over de molen en Theo Koomen. Ook kunt u een arrangement of een lunch boeken.

Opening en entree

Tijdens het seizoen is het museum op zaterdag en zondag tussen 12.00 en 16.00 uur geopend. Het molenseizoen loopt vanaf de openingsdag in april  t/m eind september. Voor groepen van meer dan 10 personen kunt u op andere dagen een afspraak maken om de molen en de expositie te bezichtigen.

De entree voor volwassenen is € 3,50. Kinderen van 6-12 jaar betalen € 1,50 per persoon. Kinderen tot 6 jaar gratis.

Interactieve tv’s

Door een financiële bijdrage uit het Coöperatiefonds van de Rabobank Westfriesland-Oost is het mogelijk geworden om in de molen c.q. het museum twee  interactieve tv’s te plaatsen. Daarop kan de bezoeker  kijken en luisteren naar zelfgekozen beeld- en geluidsfragmenten van Theo Koomen en de historie van de molen. Zonder deze bijdrage was  niet mogelijk geweest om deze extra service aan de bezoekers te bieden. Hartelijk dank!

Vaste expositie op stellingzolder

In molen de Hoop is op de stellingzolder, tevens trouwzaal, ook een vaste foto-expositie te bezichtigen, waarin de geschiedenis van de molen en haar omgeving in beeld wordt gebracht: de molens die rond 1900 in de omgeving stonden, hoe het landschap eruit zag en welke plaats korenmolen De Hoop daarin had.

HANDJE HELPEN BIJ ONZE WERVERSHOOFSE MOLEN? GRAAG!

Zin in een leuke vrijwilligersjob in eigen buurt? Dan zoeken wij jou! Onze molen is in het seizoen van april tot oktober open op zaterdag en zondag. Bezoekers genieten van een kop koffie met gebak of een drankje op ons gezellige terras en een aantal dagen per jaar...

Mooie opbrengst RABO CLUBSUPPORT 2023

Zaterdag 21 oktober jl. kwam er een vertegenwoordiger RABO-BANK West-friesland - Oost langs met een hele mooie cheque t.w.v. van € 885,18. Dit was het resultaat van de RABO- CLUBSUPPORT 2023. We willen alle leden van de RABO-Bank bedanken voor hun stem op onze Molen...

Onze vrienden

Activiteiten Molen de Hoop


Laden… Laden…

Molen de Hoop

In 1889 leggen de bouwers de eerste steen van korenmolen De Hoop, één van de zeker 25 molens in de omtrek. Ruim 130 jaar is De Hoop als korenmolen in bedrijf. Tot ca. 1930 maalt de molen uitsluitend op windkracht. Daarna gesteund door elektrisch aangedreven maalstenen. Tot op heden maalt de molen meel voor brood en pannenkoeken.

Openingstijden

Korenmolen de Hoop, het Theo Koomen museum én molencafé De Vang, zijn te bezoeken van 1 mei tot en met 30 september op zaterdag en zondag van 12.00 tot 16.00 uur. Voor meelverkoop kunt u ook buiten het seizoen terecht in de Molen. De verkoop is dan iedere zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.