Openingsdag en Open Molendagen

De openingsdag op 30 april met als thema “Koren op de Molen” is goed verlopen. Pastor Suidgeest verzorgde de officiële opening op zijn eigen ludieke wijze en ondanks de harde wind waar de koren best wel moeite mee hadden waren alle gezongen liedjes door de perfect verzorgde geluidsinstallatie van Martijn Berkhout prima te horen. De sfeer was weer optimaal en iedereen ging met een tevreden gevoel naar huis.

Open Molendagen: Afgelopen zaterdag organiseerde Bakkerij Swart samen met de molen een workshop voor kinderen om een taart voor moeder te versieren i.v.m. moederdag. De aanmeldingen waren zodanig dat er zelfs in 2 groepen gewerkt moest worden. Een mooi begin voor een nieuw initiatief.  Op zondag konden de moeders samen met de rest van de familie pannenkoeken eten in de Vang onder leiding van Hans Tops. Een grandioos succes!

Ook vond afgelopen weekend weer de traditionele fietspuzzeltocht plaats. Zaterdag liet het weer ons een beetje in de steek maar zondag kon men tussen de buien door genieten van een mooie fietstocht. Woningstichting het Grootslag nam het uitprinten van de route voor haar rekening en Bart Schuffels van het Stationscafé in Enkhuizen bood de deelnemers een leuke verrassing aan. Dank daarvoor.

Met ingang van as. weekend is er in de molen een tijdelijke expositie te bewonderen die bestaat uit  pentekeningen van onze dorpsgenoot Antoon Sinnige. De afbeeldingen zijn zeer divers en bestaan o.a. uit kinderkopjes, middeleeuwse taferelen, pand van K. Bot & Zn., kerkgebouwen en stadsgezichten. Werkelijk de moeite van een bezoek waard.

De prijswinnaars van de kleurplatenwedstrijd zijn: Anouk Schouten 5 jr., Hidde Steltenpool 8 jr. en Melissa Buis 10 jaarallen van de Schelp. De winnaars worden op zondag 21 mei om 11.00 uur in de molen verwacht voor het in ontvangst nemen van hun prijs.